O’ZBEKISTONDA IJTIMOIY HIMOYA YO’NALISHLARINI RIVOJLANTIRISHNING O’ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Shokirov Jahongir (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotasiya.  Mazkur  maqolada  O’zbekistonda  ijtimoiy  himoya  tizimini rivojlantirishning o’ziga xos xususiyatlari tahlil qilingan. Ijtimoiy himoya tizimining huquqiy asoslari, amaldagi dasturlar, ularni amalga oshirishdagi muammolar hamda zamonaviy  yondashuvlar  ko‘rib  chiqilgan.  Shuningdek,  O‘zbekiston  tajribasining xalqaro standartlar va ilg‘or amaliyotlar bilan uyg‘unlashtirilishi masalalariga alohida e’tibor qaratilgan. Maqolada aholini kambag‘allikdan chiqarish, ijtimoiy xizmatlarning sifatini  oshirish  va  ularning  qamrovini  kengaytirish  bo‘yicha  strategik  yo‘nalishlar haqida tavsiyalar berilgan.