ЎЗБЕКИСТОНДА ИЖТИМОИЙ ДАВЛАТ БАРПО ЭТИШНИНГ КОНСТИТУЦИЯВИЙ АСОСИ. - Матлуба Фархутдинова (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Аннотация:  Ушбу  мақолада  Ўзбекистон  Республикасининг Конституциясига  киритилган  ижтимоий  давлат  тушунчаси,  мазмуни,  ҳуқуқий асослари ҳақида фикр юритилади. Ўзбекистон Республикаси юритаётган кучли ижтимоий  сиёсатнинг  ҳуқуқий  асослари  мазмунан  таҳлил  қилинади.  Аҳоли қатламларини ижтимоий қўллаб-қувватлашга қаратилган қонун ҳужжатлари ва уларни амалиётда қўллашнинг ижобий жиҳатлари ҳақида фикр юритилади.