FOYDALANUVCHI INTERFEYSI (UI) VA FOYDALANUVCHI TAJRIBASI (UX) DIZAYNI - Mirzaakbarov Dilshodjon Mirzaahmedovich; Ma’murova Rohatoy Ilhomjon qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu annotatsiya foydalanuvchi interfeysi (UI) va foydalanuvchi tajribasi (UX) dizaynining axamiyatini va ularning bir-biriga bog’liqligini ko’rsatadi. UI  dizayni  foydalanuvchining  visual  ko’rinishini  shakllantirishga  ,  UX  dizayni  esa foydalanuvchilarning  dastur  yoki  veb-sayt  bilan  o’zaro  aloqasi  jarayonini  tahlil qilishga va uni yaxshilashga qaratilgan. UI va UX dizayni , foydalanuvchilarga yoqimli va  samarali  raqamli  tajriba  taqdim  etish  uchun  birgalikda  ishlaydigan  ikki  muhim sohadir.  Ularning birgalikdagi harakatlari, dastur yoki veb-saytning muvaffaqiyatiga katta hissa qo'shadi.