OILAVIY MUNOSABATLARNING BOLA SHAXSINING RIVOJLANISHIGA O'ZARO ALOQADORLIGI - Esonova Zulayho Ma'murovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
ANNOTATSIYA Darhaqiqat,  kelajagimiz  poydevori  bo’lgan  yoshlarning  ta’lim-tarbiyasi, avvalo,  oilada  shakllanadi.  Shaxsga  xos  bo’lgan  xarakter  xislatlari,  shuningdek, millatimizga xos bo’lgan etnik xususiyatlarimizdan, kattalarni e’zozlash, kichiklarni izzat qilish, Vatanni sevish va burch kabi hislatlarning barchasi oilada  shakillanadi.  Aynan  bolalar    o’rtasida  sodir    etilayotgan  deviant  xulq-atvor  ko’rinishlari jumladan, jinoyatchilik, giyohvandlik, agressivlik, suitsid kabi turli jamiyatimiz uchun yot bo’lgan  illatlar oilada shaxslararo munosabatlarning to’g’ri  tashkil etilmaganligi oqibatida kelib chiqmoqda. Yosh oilalarimizda  bolalar, o’smirlar, katta kishilar va boshqa shaxslarga nisbatan kommunikativ shaxslar aro muloqat qoniqarli emasligi  xozirga vaqtda ommaviy  axborot  vositalari  bilan aloqa  o’rnatish orqali amalga oshirilishi,  shuningdek,  «biz»  tushunchasi  va  unga  munosabat  yetarlicha rivojlanmaganligi bilan ajralib turadi.