O'ZBEKISTONDA RAQAMLI TRANSFARMATSIYANING IQTISODIYOTGA TA'SIRI - Kabulov Muhiddin Azatovich (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Ushbu  maqola  Oʻzbekistonda  raqamli  transformatsiyaning  iqtisodiyotga taʼsirini  keng  qamrovda  tahlil  qilishga  bagʻishlangan.  Raqamli  texnologiyalar  va innovatsion yechimlarni iqtisodiyotning turli sohalariga joriy etish natijasida yuzaga kelayotgan ijobiy oʻzgarishlar oʻrganiladi. Jumladan, sanoat, qishloq xoʻjaligi, savdo, moliya va xizmat koʻrsatish sohalarida raqamli tizimlardan foydalanish samaradorlikni oshirish,  xarajatlarni  kamaytirish,  mehnat  unumdorligini  yaxshilash  va  yangi  ish oʻrinlarini yaratishga qanday taʼsir koʻrsatishi haqida batafsil maʼlumotlar keltiriladi. Shuningdek,  raqamli  transformatsiya  jarayonida  duch  kelinayotgan  muammolar, masalan, texnologik infratuzilmaning rivojlanmaganligi, kadrlar yetishmovchiligi va axborot xavfsizligi masalalari ham koʻrib chiqiladi. Maqolada Oʻzbekistonning global raqamli  iqtisodiy  tendensiyalarga  moslashish  jarayoni  va  raqamli  iqtisodiyotning rivojlanish istiqbollari tahlil qilinadi.