OTA-ONA VA FARZANDLAR MUNOSABATINING XUSUSIYATLARI - Mambetiyarova Venera Reyimbaevna; Jumabayeva Marupa (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola  ota-onalar  va  bolalar  o'rtasidagi  munosabatlar muammosiga  bag'ishlangan.  Oilada  bola  va  ota-onalar  o'rtasidagi  munosabatlar masalasiga asosiy falsafiy va psixologik yondashuvlarni ko'rib chiqadilar, zamonaviy oilada ota- onalar va bolalar o'rtasidagi munosabatlarning o'ziga xos xususiyatlarini tahlil  qiladilar.  Bugungi  kunda  oiladek  ta’sirchan  ijtimoiy  institut  orqali  bolalarni qadriyatlarga  nisbatan  e’tiqodni  shakllantirish,  va  shu  orqali  oilaga  nisbatan  ijobiy axloqiy munosabatlarni hosil qilish dolzarb masalalardan biri hisoblanmoqda.