CHICORIUM INTYBUS L. O‘SIMLIGI QURUQ ILDIZIDAN INULIN AJRATIB OLISH USULI - Umarova Odinaxon Maxmadamin qizi (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya.  Chicorium  intybus  L  ildizidan  inulun  ajratib  olish  usuli.    Ildiz tarkibidan  yangi  usulda  ajratib  olingan  moddani  aniqlash  uchun  infraqizil spektroskopiya (IQ) ishlatildi va tahlil natijasida inulin ekanligi isbotlandi. Bu usul boshqa usullarga nisbatan oddiy sharoitda olib borildi. O‘z miqdordagi 96%li etanol va distillangan suvdan foydalanildi.