DANTENING ILOHIY KOMEDIYA ASARI - Orifova Sevinch Dilshod qizi; N.Zubaydova (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya:  Mualliflar  asar  yozishda  turli  usullarni  tanlaydi  Dante tushunchalar va turli xil strukturalar tarzida namoyish etadi. Muallif Abdulla Oripov esa rivoyat usulini tanlaydi.Lekin ikkala asarni ham ma'nosi o'zgarmaydi. Ikkala asarda ham insonning nafsidan holos bo'ladigan gunohlarning oqibati nimalarga olib kelishini keltirib o'kazgan.Menga ikkala asar ham yaxshi tasurot berdi.U juda ham ta'sirli asar ekanini tushunib yetdim.Ikki buyuk yozuvchilar Dante va Abdulla Oripov bu asarlarida odamiylik g'oyalarini aks ettirgan.Odamzot bu asrlardan beri turli xunuk illatlardan haligacha xolos bo'lgani ham yo'q.Azaldan xalqlar orasida yomonlikka yomonlik bilan emas yaxshilik bilan javob qaytarish kerak degan naqlni doim yodda tutishi  kerak "Ilohiy  kamidiya " "Jannatga yo'l" asarlarini shunday umumodamiy ahamiyatiga ega bo'lgan naqllarni esimizga solidi.