IDROK HAQIDA TUSHUNCHA VA UNING TASNIFI. - Tojiboyeva Nodiraxon Tursunaliyevna.; Alisherova Zulfiya Tolibjanovna.; Yusufbekova Ruxshona Nurullo qizi; G’apporva Gulsanam Baxromjon qizi. (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya.  Maqola  idrokning  turli  xususiyatlari,  uning  sub'ektiv  tabiati  va individning  psixologik  xususiyatlariga  bog'liqligi  haqida  ham  ma'lumot  beradi. Bundan  tashqari,  idrokning  to'g'ri  va  samarali  bo'lishi  uchun  tajriba,  madaniyat  va atrof-muhitning  o'rni  muhokama  qilinadi.  Maqola,  shuningdek,  idrokni  chuqur o'rganish orqali insonning kognitiv jarayonlarini va ular bilan bog'liq muammolarni tushunishga  yordam  beradi.  Maqola  idrokning  ilmiy  o‘rganishdagi  ahamiyatini  va uning kundalik hayotda qo‘llanilish imkoniyatlarini ta'kidlaydi. Bu maqola psixologiya va  nevrologiya  sohalarida  ishlovchi  mutaxassislar  va  ilmiy  tadqiqotchilar  uchun foydali manba bo‘lishi mumkin.