KONSTITUTSIYA – FUQORONING ASOSIY HIMOYACHISI - Normuxamedov Behruz Bekzodovich (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Konstitutsiyaning davlat va jamiyat hayotidagi o‘rni,  uning  fuqarolarning  huquq  va  erkinliklarini  himoya  qilishdagi  ahamiyati yoritilgan. O‘zbekiston Respublikasining Konstitutsiyasi xalqaro huquqiy me’yorlarga asoslanib ishlab chiqilgan bo‘lib, unda inson huquqlari, tenglik va qonun ustuvorligi kabi  asosiy  tamoyillar  o‘z  aksini  topgan.  Maqolada  Konstitutsiyaning  shakllanish tarixi, huquqiy tizimdagi o‘rni, sud-huquq islohotlarining uning mazmun-mohiyatini mustahkamlashdagi roli muhokama qilingan. Shuningdek, Konstitutsiyaning kundalik hayotdagi  amaliy  ahamiyati  va  fuqarolarni  himoya  qilishda  taqdim  etadigan kafolatlari  misollar  bilan  yoritilgan.  Ushbu  maqola  Konstitutsiyaning  mazmunini chuqurroq anglash va huquqiy madaniyatni oshirishga qaratilgan..