IMOM BUXORIYNI HADIS ILMIDA TUTGAN OʻRNI - Ma'murjon Abdusharipov Raxim o‘g‘li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada hadis  ilmining paydo  bo’lishi tarixi  va uning rivojlanishi, keng tarqalishi haqidagi ma’lumotlar keltirilgan. Bilamizki, hadis ilmining rivojlanishi  uchun  o’zining  ulkan  hissasini  qo’shgan  alloma  Imom  Al-Buxoriy hisoblanadi.  Barchamiz  mana  shunday  buyuk  bobokalonimizning  hayot  yo’llarini, qilgan barcha amallarini va to’plagan jamiki hadislarini o’rganishimiz, hayotimizga tatbiq etishimiz va kelajak avlodlarga yetkazishimiz zarur va shartdir.