TERMINLAR TARJIMASIDAGI NOMUVOFIQLIKLAR VA ULARNI BARTARAF ETISH: O‘ZBEK VA NEMIS TILLARI MISOLIDA - Turg’unova Maloxatxon Xusanboy qizi; Azizboy Axtyamov (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o‘zbek va nemis tillaridagi iqtisodiy va huquqiy sohalarga  oid  terminlarni  tarjima  qilishda  uchraydigan  nomuvofiqliklar  va  ularni bartaraf  etish  yondashuvlari  tahlil  qilinadi.  Til  tizimlari,  madaniy  kontekstlar  va lingvistik  xususiyatlardagi  farqlar  tarjima  jarayonini  murakkablashtiradi.  Ushbu tadqiqotda  transliteratsiya,  transkripsiya,  leksik  ekvivalentlarni  tanlash  va  tavsifiy tarjima  usullarining  amaliy  ahamiyati  misollar  orqali  yoritiladi.  Terminologik tarjimada muammolarni hal etishning ilmiy asoslangan usullari taklif etiladi.