БИРИКТИРУВЧИ ТУКИМА ДИСПЛАЗИЯСИНИНГ ОПЕРАТИВ КОРРЕКЦИЯСИДАН КЕЙИНГИ РЕАБИЛИТАЦИЯНИ БАХОЛАШ - Назаров Б.Б; Шарипова Н.М; Каримова Н.Н (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Долзарблиги:  Жинсий  органлар  пролапси-  ҳозирги  кунда  нафақат климактерик ёшдаги аёллар, балки репродуктив ёшдаги аёллар учун хам долзарб муаммолардан  бири  бўлиб  қолмокда.  Жинсий  органлар  пролапси  кенг тарқалиши ва аёлларда яшаш сифатини ўзгартираётгани учун, охирги йилларда гинекология соҳасининг долзарб муаммоларидан бири бўлиб қолмокда. Жинсий органлар пролапси касалликларини хирургик давоси ва ундан кейинги даволаш тактикалардаги  муаммолар,  акушер-гинекологик  сеъзд,  конгресс  ва конференцияларнинг асосий баҳз мунозаралардан биридир.