TA’LIM TIZIMIDA PSIXOLOGIK XIZMATNING ZAMONAVIY TENDENSIYALARI. - Nomozova Roziya Omonovna; Qaxxorova Sitora Mannonova (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqola ta'lim tizimidagi psixologik xizmatlarning hozirgi tendentsiyalarini  o'rganib  chiqadi,  ularning  o'quvchilarning  ruhiy  salomatligi  va farovonligini  qo'llab-quvvatlashdagi  roliga  e'tibor  qaratadi.  Yoshlar  orasida  ruhiy salomatlik bilan bog'liq muammolar kuchayishi bilan ta'lim muassasalari psixologik xizmatlarni o'z doirasiga kiritish muhimligini tobora ko'proq anglamoqda. Maqolada maktablarda  psixologik  yordamni  kuchaytirishning  turli  xil  yondashuvlari, muammolari  va  kelajakdagi  yo'nalishlari  muhokama  qilinadi,  erta  aralashuvning ahamiyati,  texnologiyaning  roli  va  qo'llab-quvvatlovchi  maktab  madaniyatini rivojlantirish.