NASOS STANSIYALARINI RASPBERRY PI ASOSIDA INTELLEKTUAL MONITORING VA BOSHQARUV TIZIMLARINI TAKOMILLASHTIRISH. - Turg‘unov Bohodirjon Xamdamjon o‘g‘li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Ushbu  maqolada  nasos  stansiyalarini  nazorat  qilish  va  boshqarish  tizimini takomillashtirish maqsadida Raspberry Pi 4 mikrokompyuteri asosida ishlab chiqilgan intellektual  monitoring  tizimi  taqdim  etilgan.  Tizim  nasos  stansiyasining  asosiy parametrlarini, jumladan, suv sathini, minerallik miqdorini, suv va motor haroratini, motor vibratsiyasini hamda suvda o‘rama hosil bo‘lish holatlarini real vaqt rejimida aniqlash  imkonini  beradi.  Sensorlar  va  kameralar  orqali  yig‘ilgan  ma’lumotlar Raspberry Pi tomonidan qayta ishlanadi va tegishli choralar ko‘riladi. Taklif etilgan tizim, nasos stansiyalarining ishlash samaradorligini oshirish, nosozliklarni oldini olish hamda  energiya  tejamkorligini ta'minlashga  qaratilgan. Maqolada  tizimning  ishlash prinsipi, texnologik yechimlar va tahliliy natijalar batafsil keltirilgan.