UMUMIY O’RTA TALIM MAKTABLARIDA ELEKTROSKOP YASASH VA UNDAN FOYDALANISH METODIKASI - Yuldashev Botir Bohodirovich; Narbayev Azamat Bahramovich (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya:  Bugungi  kunda  mamlakatimizda  yosh  avlodni  har  tomonlama yetuk  barkamol  avlod  qilib  tarbiyalash  asosiy  maqsadlardan  qilib  belgilangan.  Bu yo’lda  fizika o’qitishda o’quvchilarning  tasavvur qilish  qobiliyatlarini  rivojlantirish alohida  ahamiyati  kasb  etadi.  Bunda  hammamizga  ma’lumki,  o’quvchilar  aytib o’tilgan nazariy ma’lumotlarni va hodisalarni amalda ko’rsalar, ularda ushbu hodisa tasavvurlari yanada to’liqroq bo’lish mumkin. Biz bu maqolada o’quvchilarning elektr zaryadi  haqidagi  tasavvurlarini  shakllantirish  uchun  elektroskop  yasash  va  undan foydalanish metodikasi haqida to’xtalib o’tdik.