MUSTAQILLIK YILLARIDA QORAQALPOG'ISTON RESPUBLIKASI. - BOYTO’RAYEV SIROJIDIN USMON O’G’LI; NIYOZQULOV TAVAKKAL HAKIMZODA O‘G‘LI; CHORSHANBIYEV SUNNAT XOLMURAT O`G`LI (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya.  Mazkur  maqola  O‘zbekiston  mustaqillikni  qo‘lga  kiritganidan so‘ng, Qoraqalpog‘iston Respublikasida amalga oshirilgan siyosiy, iqtisodiy, madaniy va  ijtimoiy  o‘zgarishlarni  tahlil  qiladi.  Maqolada,  birinchi  navbatda, Qoraqalpog‘istonning siyosiy tuzilishi va O‘zbekiston davlatining mustaqillikni e’lon qilishidan keyingi konstitutsiyaviy islohotlar haqida so‘z boradi. Shuningdek, iqtisodiy sohada amalga oshirilgan islohotlar, agrar sektor va sanoatni rivojlantirishga qaratilgan chora-tadbirlar,  ekologik  muammolar  va  ularni  hal  etish  uchun  ko‘rilgan  chora-tadbirlar yoritiladi.