SHAMOL GENERATORLARINI IMKONIYATLARI - A.Yu.Axmadjonov; X.O.Qo’chqarov; A.B.Nabiyev; A.A. Botirjonov (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  shamol  generatorining  turlari,  imkoniyatlari, yutuq va kamchiliklari tahlil qilingan. Shamol elektr stansiyasilarini energiya ishlab chiqarish  davomiyligi  tabiiy  sharoitga  bog’liqligi  va  dunyoda  shamol  elektr stansiyasiga bo’lgan ehtiyoj va istiqbollari haqida ma’lumot berilgan.