PSIXOLOGIYADA XARAKTERNING OʻZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Raximova Rayhona Bekmuratovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Psixologiyada "Xarakter" so’zi grekcha so’zdan olingan bo’lib " tamg’a, belgi" degan  ma'noni  anglatadi.  Ijtimoiy  turmushda  hayot  va  faoliyat  ko’rsatayotgan  har qanday  shaxs  o’zining  individual-psixologik xususiyatlari bilan  boshqa insonlardan ajralib turadi va bu farqlar uning xarakter xislatlarida ifodasini topadi.