KASB KASALLIKLARINING ASOSIY PROFILAKTIK TAMOYILLARI - Dusmurodova Mashhura (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Mazkur  maqolada,  kasb  kasalliklarini  oldini  olishning  muhim  tamoyillariga bag‘ishlangan. Zamonaviy ishlab chiqarish sharoitida mehnatkashlarning salomatligini saqlash  uchun  ish  joylarida  xavfsizlik  choralarini  qo‘llash,  texnik  va  sanitariya-gigiyena  standartlariga  rioya  qilish  zaruriy  hisoblanadi.  Maqolada  kasb  kasalliklari profilaktikasining  asosiy  tamoyillari  va  ishchi  muhitni  yaxshilash  yo‘llari  ko‘rib chiqiladi.