РАЗРАБОТАТЬ МЕТОДЫ ПРЯМОГО И КОСВЕННОГО ЭФФЕКТИВНОГО ИСПОЛЬЗОВАНИЯ ВЫСОКОТЕМПЕРАТУРНЫХ СОЛНЕЧНЫХ СИСТЕМ В ПРОИЗВОДСТВЕ ВОДОРОДНОГО ТОПЛИВА. - Temirov Og‘abek Farhod o‘g‘li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Ushbu maqolada vodorod yoqilg’isi olish va unga bog’liq jarayonlarda yuqori tempuraturali qurilmalardan samarali foydalanish usullari bo’yicha olib borilgan ilmiy izlanishlar  natijalari  bayon  qilingan.    O’rganishlarga  ko’ra  suvda  ekvivalent kislotalilikning  oshishi  bilan  koʻproq  protonlar  hosil  boʻladi,  ammo  proporsional bogʻliqlik  yoʻqligi  va  bunday  ta’sirning  sababi,  taxminan,  katalizatorlarning  fizik-kimyoviy xususiyatlari yoki suvning oʻzi bilan bogʻliqligi aniqlandi. Bir necha tajriba natijalari maqoladan o’rin olgan bo’lib ular fizik-texnik jihatdan tahlil qilindi.