INSON HUQUQLARI UMUMJAHON DEKLARATSIYASINING AHAMIYATI - Tursunboyeva Sarvinoz (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Inson huquqlari umumjahon deklaratsiyasining mazmuni,  uning  ahamiyati  va  zamonaviy  huquqiy  tizimdagi  o‘rni  tahlil  qilinadi. Deklaratsiyaning  asosiy  tamoyillari  –  inson hayoti,  erkinligi  va  tenglik  huquqlarini ta’minlash  kabi  masalalar  haqida  so’z  yuritiladi.  Maqolada  inson  huquqlari umumjahon  deklaratsiyasining    xalqaro  huquqning  rivojlanishiga  qo‘shgan  hissasi, milliy qonunchilikdagi ta’siri va inson huquqlarini himoya qilishdagi amaliy ahamiyati yoritilgan.  Shuningdek,  deklaratsiyaning  zamonaviy  global  muammolarni  hal qilishdagi dolzarbligi va istiqbollari ham tahlil qilinadi. Maqola inson huquqlarining universalligi va ularni ta'minlashda xalqaro hamkorlik zarurligini  ham ko‘rsatadi.