BIRLASHGAN MILLATLAR TASHKILOTI VA INSON HUQUQLARI HIMOYASI - Tursunboyeva Sarvinoz (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya:Ushbu maqola Birlashgan Millatlar Tashkilotining (BMT) inson huquqlarini  himoya  qilishdagi  o‘rni  va  ahamiyatini  tahlil  qiladi.  BMT  inson huquqlarini  himoya  qilish  va  targ‘ib  qilishda  global  miqyosda  faoliyat  yurituvchi asosiy xalqaro tashkilot hisoblanadi. Maqolada BMTning tashkil etilishi, uning asosiy maqsadlari, inson huquqlarini himoya qilish bo‘yicha qabul qilingan xalqaro hujjatlar va  mexanizmlar  ko‘rib  chiqiladi.  Shuningdek,  inson  huquqlarini  himoya  qilishdagi mavjud muammolar va ularni hal etish yo‘llari tahlil qilingan.