KONSTITUTSIYA – HUQUQIY DAVLATNING ASOSI - Tursunboyeva Sarvinoz (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola  Konstitutsiyaning  huquqiy  davlat  qurilishidagi ahamiyati tahlil qilinadi. Konstitutsiya davlatning asosiy huquqiy hujjati sifatida qonun ustuvorligi,  inson  huquqlarining  himoyasi,  va  hokimiyatlar  bo‘linishi  tamoyillarini belgilaydi.  Maqolada  Konstitutsiyaning  davlat  va  jamiyat  rivojlanishidagi  o‘rni, xalqaro  tajriba  va  O‘zbekiston  Respublikasining  konstitutsiyaviy  tamoyillari o‘rganiladi.  Shuningdek,  huquqiy  davlat  barpo  etishda  Konstitutsiyaning  islohotchi roli va fuqarolik jamiyati shakllanishidagi ahamiyati tahlil qilinadi. Maqola huquqiy davlat  tamoyillarini  mustahkamlashda  konstitutsiyaviy  normalarning  muhimligini ko‘rsatib beradi.