TARIXIY OBIDALARNI O‘RGANISH ORQALI O‘QUVCHILARNING IJODIY SALOHIYATINI RIVOJLANTIRISH. - Qurvanboyeva Diyora (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Tarixiy obidalar insoniyat tarixining ajralmas qismi bo‘lib, ular nafaqat  o‘tmishning  yodgorliklari,  balki  bugungi  kunda  ta'lim  jarayonida o‘quvchilarning  ijodiy  salohiyatini  rivojlantirishda  muhim  rol  o‘ynaydi.  Tarixiy obidalar orqali o‘quvchilar o‘z tarixini, madaniyatini va milliy qadriyatlarini anglash imkoniyatiga ega bo‘ladilar. Bu jarayon ijodiy fikrlash, muammolarni hal qilish va tanqidiy  yondashuv  ko‘nikmalarini  rivojlantirishga  xizmat  qiladi.  Ushbu  maqolada tarixiy  obidalarni  o‘rganish  orqali  o‘quvchilarning  ijodiy  salohiyatini  qanday rivojlantirish mumkinligi haqida ma'lumotlar berilgan.