O‘QUVCHILARNING TASVIRIY SAN’ATDA TARIXIY OBIDALAR ORQALI BADIIY TAFAKKURINI RIVOJLANTIRISH. - Qurvanboyeva Diyora (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya:  Tasviriy  san’at  ta'limi,  o‘quvchilarning  badiiy  tafakkurini rivojlantirishda  muhim  ahamiyatga  ega.  Tarixiy  obidalar,  o‘z  navbatida,  badiiy ifodalarni o‘rganish va tushunish jarayonida o‘quvchilarga yangi imkoniyatlar taqdim etadi.  Tarixiy  obidalar  nafaqat  san'at  asarlarini,  balki  o‘sha  davrning  madaniyati, ijtimoiy hayoti va tarixini ham aks ettiradi. Ushbu maqolada tasviriy san'at darslarida tarixiy obidalar orqali o‘quvchilarning badiiy tafakkurini rivojlantirishning ahamiyati, usullari va amaliyoti haqida ma'lumotlar berilgan.