O‘ZBEKISTONNING TARIXIY OBIDALARI TASVIRIY SAN’ATDA: RANG VA KOMPOZITSIYA YONDASHUVLARI - Qurvanboyeva Diyora (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya:  O‘zbekiston,  o‘zining  boy  tarixiy  merosi  va  madaniyati  bilan ajralib turadigan mamlakatdir. Bu yerda qadimiy davrlardan boshlab turli xalqlar va madaniyatlar kesishgan, natijada o‘ziga xos badiiy ifodalar va me'moriy obidalar paydo bo‘lgan.  O‘zbekistonning  tarixiy  obidalari,  tasviriy  san'atda  rang  va  kompozitsiya yondashuvlarini  o‘rganish  uchun  muhim  manba  hisoblanadi.  Ushbu  maqolada O‘zbekistonning tarixiy obidalaridagi rang va kompozitsiya yondashuvlari, ularning san'atdagi ahamiyati va o‘zaro bog‘liqligi haqida ma'lumotlar berilgan.