KECHIKISHLI DIFFERENSIAL TENGLAMA BILAN TAVSIFLANUVCHI SODDA QUVISH MASALALARI - Azizbek Maxmudov (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqola  kechikishli  differensial  tenglamalar  yordamida  sodda  quvish masalalarini  o‘rganishga  bag‘ishlangan.  Maqola  kechikishli  tenglamalarning nazariyasi  va  amaliy  qo‘llanilishi,  shuningdek,  sodda  quvish  masalalarini  yechish metodlari va amaliy misollarni tahlil qiladi. Kechikishli tenglamalar vaqt kechikishi bo‘lgan tizimlarning dinamikasini ifodalaydi va turli sohalarda qo‘llaniladi. Maqola bu tenglamalar  yordamida  masalalarni qanday  modellash va tahlil  qilish  mumkinligini ko‘rsatadi.