TARBIYANING MAQSAD VA VAZIFALARI - Xo’jamurodov Xujanazar (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Anantatsiya: Tarbiyamaqsadi va mazmuni metodlarni toʻgʻri tanlashga imkon beradi. Maqsad qanday boʻlsa, unga erishish metodlari  unga muvofiq boʻlishi zarur. Tarbiyaning  mazmunini  shaxsning  shakllanishiga  qoʻyiluvchi,  ijtimoiy  talablar mohiyatidan  iborat.  Unutmaslik  kerakki,aynan  bitta  vazifa  turli  xil  fikrlar  bilan toʻldirilgan bolishi mumkin. Shuning uchun metodlarni umuman mazmun bilan emas balki aniq fikr bilan bogʻlash g’oyat muhimdir.