YADRO XAVFSIZLIGI SOHASIDAGI VAKOLATLI ORGANLAR TIZIMI VA ULARNING VAKOLATLARI - Berdiyeva Shaxnoz; Yo’ldosheva Madina; Sotiboldiyev Ozodbek (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Mazkur maqolada atom energiyasidan foydalanish sohasida olib borilgan chet el izlanishlari,  xalaro  tashkilot  va  davlatlarning  bo’lib  o’tgan  yadro  va  radioaktiv avariyalarga  o’z  pozitsiya  va  qarashlari,  hamda  olimlarning  davlatlar  xulosalarini o’rgangan  holda  bergan  fikrlari  yoritilgan.  Tahlilchi,  tadqiqotchilarning  atom energiyasi sohasidagi hisobotnomalari taqdimi haqida so’z yuritilgan. Hamda, chet el tajribasi  va  xalqaro  tashkilot  ko’magi,  xalqaro  shartnomlarni  ko’rib  chiqqan  holda  O’zbekistonda  olib  borilayotgan  tajribalar  haqida  xabar  berilib,  O’zbekiston Respublikasi  Q  onunchiligida  qabul  qilingan  Prezident  qarori  va  farmonlari  tahlil qilingan.