BIOLOGIK RESURSLARNI OLIB KIRISH VA OLIB CHIQISHNING XALQARO HUQUQIY TARTIBI: MILLIY VA XORIJIY TAJRIBA - Berdiyeva Shaxnoz; Yo’ldosheva Madina; Sotiboldiyev Ozodbek (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Ushbu maqolada bugungi kunda barchani qiziqtiradigan biologik resurslarni olib  kirish  va  olib  chiqishning  xalqaro  huquqiy  tartibi  bo’yicha  milliy  va  xorijiy tajribani  o’rganamiz.  Biologik  resurslarni  olib  kirish  va  olib  chiqishning  xalqaro huquqiy  jihati  va  uning  boshqa  mamalakatlarda  amal  qilishning  xorijiy  va  miliy tajribasi bo’yicha O’zbekistonning holatini o’rganish va  O’zbekistondagi olib kirish va  olib  chiqishning  qonuniy  bazasi,  huquqiy  muddati,  litsenziyalash  va  boshqa muammolari  keltirilgan.Biologik  resurslar  bilan  bog’liq  huquqiy  muammolar  va ulardan foydalanishni tartibga solishda milliy va xorijiy tajribani qanday ko’rsatilishi kerakligi haqida so’z boradi.