MATERIALLARNING ELEKTR XUSUSIYATLARI - DAVLATOVA ZARIFA SHAVKAT QIZI; RAHIMBERDIYEVA SADOQAT MA'RUF QIZI; SATTOROV SARVAR NUGMON O`G`LI (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  turli  materiallarning  elektr  xususiyatlari, ularning turlari va qo‘llanilish sohalari haqida so‘z yuritiladi. Elektr o‘tkazuvchanlik, dielektrik  xususiyatlari  va  yarim  o‘tkazgichlarning  ahamiyati  keng  tahlil  qilinadi. Bundan tashqari, elektr xususiyatlarini shakllantiruvchi omillar va materiallarni tanlash mezonlari ko‘rib chiqiladi. Maqola ilmiy va texnik tadqiqotlar uchun dolzarb bo‘lgan ma’lumotlarni o‘z ichiga oladi.