IDEAL GAZ UCHUN IZOJARAYONLAR VA ADIABATIK JARAYON - TIRKASHEVA SEVINCHXON MUSIRMON QIZI; ERKINOVA DILNOZA ASQAR QIZI; SATTOROV SARVAR NUGMON O`G`LI (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  ideal  gaz  uchun  izojarayonlar  (izooxorik, izobarik, izotermik) va adiabatik jarayonlarning asosiy nazariy asoslari hamda ularning matematik ifodalari tahlil qilinadi. Gazlarning xususiyatlari va ularning termodinamik sistemalarda qanday ishlashi haqida batafsil ma’lumot beriladi. Jarayonlarning amaliy qo‘llanilishi va farqlari ham ko‘rib chiqiladi.