INSON RESURSLARINI BOSHQARISHDA IQTIDORLI YOSHLAR BILAN ISHLASHNING SINGAPUR TAJRIBASI - Fayziyeva Nargiza Nasullayevna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola  Singapurda  inson  resurslarini  boshqarishning innovatsion  yondashuvlarini  o‘rganib,  bu  tajribani  O‘zbekiston  sharoitida  qo‘llash imkoniyatlarini  tahlil  qilishga  bag‘ishlangan.  Singapur  modeli  inson  kapitalini rivojlantirishga yo‘naltirilgan strategiyalarning muvaffaqiyatli namunasidir. Maqolada "SkillsFuture"  dasturi,  ta’lim  tizimining  iqtisodiy  ehtiyojlarga  moslashuvchanligi, hayot bo‘yi o‘qitish tamoyili va iqtidorli yoshlarni rivojlantirishga qaratilgan maxsus dasturlar  kabi  innovatsion  yondashuvlar  tahlil  qilingan.  O‘zbekistonning  ta’lim tizimini  modernizatsiya  qilish,  davlat  va  xususiy  sektor  hamkorligini  kuchaytirish hamda  iqtidorli  yoshlarni  qo‘llab-quvvatlash  bo‘yicha  strategik  tavsiyalar  ishlab chiqilgan. Ushbu maqola O‘zbekiston uchun inson kapitalini boshqarishda samarali chora-tadbirlarni aniqlashda muhim ahamiyatga ega.