KORRUPSIYAGA QARSHI KURASHISH SOHASIDA XORIJIY DAVLATLAR TAJRIBASI - Salimov Karimjon Zokirjon o’g’li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  korrupsiya,  korrupsiyaga  qarshi  kurashish tushunchalari, keyingi yillarda mamlakatimizda korrupsiyaga murosasiz munosabatni shakllantirishga  yo’naltirilgan  tizimli  choralar  tahlili,  bugungi  kunda  rivojlangan mamlakatlarning  korrupsiyaga  qarshi  kurashishdagi  xorijiy  tajribalari  o’rganilib, tahlil qilingan. Maqolada ushbu mamlakatlarda korrupsiyani kamaytirishga xizmat qilgan  huquqiy,  institutsional  va  ijtimoiy  mexanizmlar  alohida  yondashuv  asosida ko’rib chiqilgan.