TOSHKENT VILOYATIDA EKOTURIZMNI RIVOJLANTIRISH ISTIQBOLLARI - Agabekov A.Y; Bo`riboyev D.B. (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya. Maqolada Toshkent viloyatining ekoturistik imkoniyatlari xususida fikrlar  keltirilgan.  Ekologik  turizm  tushunchalari  talqini,  uning  shakllanish xususiyatlari,  turlari,  tabiatning  noyob  yodgorliklari,  qo‘riqlanadigan  hududlar, viloyatning  ekoturistik  marshrutlarini  tashkil  etish  va  boshqa  imkoniyatlari  bayon etilgan.