ULTRATOVUSH APARATINING AXBOROTNI QABUL QILISH MEXANIZMI - Abdurashidova Nihola Bog'uston qizi; Begmatova Gulsevar Olimjon qizi; Abdurahmonov Samandar Abdusamad o’g’li; Elmurotova Dilnoza Baxtiyorovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya:  Ultratovush  inson  qulog‘i  eshitmaydigan  chastotadagi  tovush to‘lqinlari  bo‘lib,  20  kHz  dan  yuqori  chastotalarga  ega.  Ultratovushning  asosiy xususiyatlari  – uning  yuqori  aniqlik va xavfsizligini ta'minlashi, shuningdek,  atrof-muhit va inson organizmi uchun zararli bo‘lmasligidir. Ultratovushning axborot qabul qilish jarayonini tushunish, uning ta’sirini va afzalliklarini yanada chuqurroq anglash imkonini beradi.