TIBBIYOT TASHKILOTLARIDA MA’LUMOTLARNING XAVFSIZLIGI - Aliqulova Sevara; Rahmonqulova Zarina; Abdurahmonov Samandar; Elmurotova Dilnoza (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya:  O'zbekistonda  raqamli  texnologiyalarni,  jumladan  blockchainni kengaytirish va uni turli sohalarda, shu jumladan sog'liqni saqlashda qo'llashga bo'lgan qiziqish  ortib  bormoqda.  Hozirda  O'zbekistan  Respublikasi  Prezidenti  Shavkat Mirziyoyev  tomonidan  ishlab  chiqilgan  "Raqamli  O'zbekiston-2030"  strategiyasi doirasida raqamli texnologiyalarni rivojlantirishga alohida e'tibor qaratilmoqda. Bu, o'z navbatida,  blockchain  texnologiyasini  sog'liqni  saqlashda  qo'llashni  ham  nazarda tutishi mumkin.