DAVLAT XUSUSIY SHERIKLIK LOYIHALARINING MOLIYALASHTIRILISHI VA ULARNING IQTISODIYOTGA TA’SIRI - Bahronova Shaxodat Baxshulloyevna; Yandasheva Nozanin Nodirbekovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya:  Maqolada  Davlat  –xususiy  sheriklik  loyihalarini moliyalashtirilish    manbaalari  va  uning  mamlakat  iqtisodiyotiga  ta’siri  tahlil  qilib o‘rganilgan.  Innovatsion  sektorda  davlat-xususiy  sheriklik  (DXSH)  loyihalarini rivojlantirishning asosiy yo‘nalishlari yoritilgan.  DXSh sohasida olib borilayotgan islohotlar milliy iqtisodiyotning innovatsion rivojlanishi bilan bog‘liq masalalar  tahlil qilingan. Soha rivojlanishi uchun to‘sqinlik qilayotgan  muammolar  ko‘rsatib    o‘tilgan.    Mamlakat  iqtisodiyotining  innovatsion rivojlanishini  takomillashtirish  uchun  davlat-xususiy  sherikchiligi  loyihalaridan foydalanish  taklif  etilgan.  Iqtisodiyot  tarmoqlarining  investitsiyaviy  salohiyatini oshirish asosida sohani barqaror rivojlantirish yuzasidan taklif va tavsiyalar  berilgan.