YASHIL KIMYO: ATROF-MUHIT UCHUN ZARARSIZ ISHLAB CHIQARISH JARAYONLARINI RIVOJLANTIRISH - Xudoyberdiyev Jahongir Bahodir o‘g‘li (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya:  Yashil  kimyo  atrof-muhitni  muhofaza  qilish  va  inson salomatligini  yaxshilash  maqsadida  kimyo  ishlab  chiqarish  jarayonlarini optimallashtirishga  qaratilgan  yondashuvdir.  Ushbu  maqolada,  yashil  kimyoning asosiy  tamoyillari,  zararsiz  xom  ashyolar  va  energiya  manbalaridan  foydalanish, shuningdek, chiqindilarni kamaytirish va qayta ishlash usullari  muhokama qilinadi. Maqola, yashil kimyo texnologiyalarining sanoatdagi amaliyotlari va ularning atrof-muhitga ijobiy ta'siri haqida ma'lumot beradi.