AXBOROT SHAXSNING MILLIY DUNYOQARASHINI RIVOJLANTIRUVCHI OMIL SIFATIDA - Ganiev Botir Muxitdinovich (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  Shaxsga,  jamiyat  va  davlatga  qaratilgan nisbatan  tahdidlarni  xarakter  jihatidan  tabiiy  va  sun’iy  guruhlarga  ajratib,  bunga asosan  shaxsni  jismoniy,  ma’naviy  va  psixologik  sog‘liqligini  ta’minlash  nuqtai nazaridan  yondashish  maqsadga  muvofiqdir  deb  hisoblaymiz.  Chunki  jamiyat  va davlat xavfsizligining asosini shaxs xavfsizligining ta’minlanganligi tashkil etadi.