O’QUVCHILARNI KASB TANLASIHINING PSIXOLOGIK OMILLARI - Mamaraximova Zamira Atadjonovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya:  O’sib  kelayotgan  yosh  avlodni  kasbga  yo’naltirish  hamisha davlatimiz  siyosati  oldida  turgan  ustivor  masalalardan  sanalib  kelingan.  Mazkur jarayonni  amalga  oshirish  uchun  farzandlarimiznung  ota-onalari,  ta’lim muassasalarining  o’rni,  o’qituvchilar  hamda  amaliyotchi  psixologlarining  faoliyati katta ahamiyatga ega. Ushbu maqolada o‘quvchilarni kasbga to’g’ri yo‘naltirishdagi mavjud muammolar, hamda o‘quvchilarni kasb tanlash motivlari haqida ma’lumotlar keltirilgan.