LEYKOZ INFEKSIYASINI TEJAMKOR USULDA SOG‘LOMLASHTIRISH TADBIRLARI - Bo‘taev M.Q; Salimov X.S; Ruziev Z.E; Salimov I.X (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Keyingi yillarda qoramollar leykoz kasalligiga qarshi kurash choralari asosan virus tashuvchi hayvonlardan xoli bo‘lish yo‘llari orqali amalga oshirilmoqda.  Bizning ishtirokimizda Respublikaning 29 ta qoramolchilik fermer xo‘jaliklarida o‘tkazilgan tekshirish natijalari shuni ko‘rsatmoqdaki, o‘tgan davr mobaynida jami immunoferment tahlili (IFT) reaksiyasida serologik tekshirilgan 4475   bosh qoramollarning  252 boshida  (5,63%) leykoz infeksiyasi aniqlandi. Faqat 5 ta holatda IFT da gumon natija qayd etildi.