QUYONLARDA RAXITNING SABABLARI - Eshbo‘riev S.B; Qarshiev U.T; Baxtiyorov S. (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Ushbu maqolada quyonlarda raxitning neonatal sabablari klinik belgilari, gematologik ko‘rsatkichlari va suyaklardagi patomorfologik o‘zgarishlar bayon etilgan. Quyon bolalarida raxit kasalligining neonatal sabablari ona quyonlarni bo‘g‘ozlik davrida to‘yimliligi past, sifatsiz oziqlantirish, ona quyonlar organizmining vitaminlar va makro-mikroelementlarga bo‘lgan ehtiyojlarini to‘liq qondirilmasligi hisoblanadi. Yangi tug‘ilgan quyon bolalarining raxitga tez chalinishi, ularning o‘sishdan qolishi va tez nobud bo‘lishi kuzatiladi.