MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA INKLYUZIV TA’LIM TIZIMINI JORIY ETISHDA XORIJIY TAJRIBALAR - Abidova Gulnora Mirziyatovna (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya.  Maqolada  inklyuziv  taʼlim  rasmiy  taʼlimda  tushunchasi  ancha kengroq.  Bu taʼlimda  koʻproq oʻqishda, oʻrganishda imkoniyati cheklangan bolalar bilan  ishlanadi.  Inklyuziv  ta’lim  orqali  maktabgacha  yoshdagi  bolalarning  har tomonlama intellektual, axloqiy, estetik va jismoniy rivojlanishi uchun shart-sharoitlar yaratish,  bolalarning  sifatli  maktabgacha  ta’limda  qamrovini  oshirish,  undan  teng foydalanish imkoniyatlarini ta’minlash ko‘zda tutildi.