MUQOBIL ENERGIYA MANBALARI - Abdulazizov Bozorqul; Mengliboyev Sardor; Islomov Zafar (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya:  Muqobil  energiya  manbalari,  ya'ni  qayta  tiklanuvchi  energiya manbalari,  bugungi  kunda  global  energiya  iste'moli  va  ekologik  muammolarni  hal etishda muhim rol o'ynaydi. Energiya iste'moli ortib borayotgan bir paytda, an'anaviy energiya manbalari, masalan, neft, gaz va ko'mir, tabiiy resurslarning cheklanganligi va  atrof-muhitga  zarar  yetkazishi  sababli,  muqobil  energiya  manbalariga  o'tish zaruriyati yuzaga kelmoqda.