ELEKTR TOKINI INSON ORGANIZMIGA TA'SIRI - Abdulazizov Bozorqul; Ibodullayev Ikrom; Xushnazarov Javohir (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya:  Elektr  toki  hayotimizning  ajralmas  qismi  bo‘lib,  zamonaviy texnologiyalarning rivojlanishi bilan yanada muhim ahamiyatga ega bo‘lib bormoqda. Bizning kundalik hayotimizda elektr energiyasi, elektr jihozlari va qurilmalar keng qo‘llaniladi. Biroq, elektr toki inson organizmiga ta'sir qilishi mumkin, bu esa sog‘liq uchun xavf tug‘dirishi mumkin. Ushbu maqolada elektr tokining inson organizmiga ta'siri, uning mexanizmlari, xavf darajalari va himoya choralari haqida ma'lumotlar berilgan.