IPAK SUYUQLIGINING HOSIL BO’LISHI, TOLAGA AYLANISHI XAMDA FIZIK-KIMYOVIY TARKIBI VA XUSUSIYATI - Toshpoʻlatov Akmaljon Olimjonovich (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Annotatsiya: Maqolada   muallif tomonidan Ipak bezini axamiyati, qurt tanasida joylanishi va tuzilishi,  suyuqlik pufakchasini qurt tanasida joylanishi va vazifasi, tok ipak  yo’lining  siquvchi  apparati,    ipak  suyuqligini  fizik-kimyoviy  tarkibi  va  lion bezining vazifasi to’g’risida ma’lumotlar keltirilgan.