ҚУТУРИШ ИНФЕКЦИЯЛАРНИНГ УМУМИЙ ТАВСИФИ, ЭТИОЛОГИЯСИ, ЭПИДЕМИОЛОГИЯСИ, ПРОФИЛАКТИКАСИ ВА ЭПИДЕМИЯГА ҚАРШИ ЧОРА-ТАДБИРЛАРНИ ОЛИБ БОРИШНИ ТАКОМИЛАШЛАШТИРИШ - Мизробов Достон Ўктамович (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
Аннотатция Қутуриш  —  марказий  асаб  тизимининг  оғир  зарарланиши  билан тавсифланадиган  ўта  хавфли  инфекцион  касаллик.  Мазкур  мақолада  қутуриш инфекциясининг  умумий  тавсифи,  унинг  этиологияси  ва  эпидемиологияси, шунингдек,  профилактика  ва  эпидемияга  қарши  чора-тадбирларни такомилаштириш  бўйича  тавсиялар  берилган.  Мақола  қутуришнинг тарқалишини  тўхтатиш  ва  инсон  саломатлигига  хавфларни  камайтиришга қаратилган янги ёндашувларни қамраб олган.