CHIRILDOQLAR (GRYLLIDAE)NING ZARAR KELTIRISH XUSUSIYATLARI VA ULARGA QARSHI KURASHISH CHORALARI - Khamidov Abubakir Kodirjon oʻgʻli (TADQIQOTLAR.UZ, 2024)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqolada  chirildoqlar  oilasining  biologik  va  ekologik  xususiyatlari, ularning zarar keltirishi hamda ularga qarshi kurashishning samarali usullari haqida ma’lumotlar  keltirilgan.  Ular  ekin  maydonlarida  ko‘payib,  donli  o‘simliklar, sabzavotlar, mevali daraxtlar va boshqa qishloq xo‘jaligi ekinlarining yosh kurtaklari va  ildizlari  bilan  oziqlanadi.  Bu  esa  hosildorlikni  pasaytiradi,  o‘simliklarning rivojlanishini susaytiradi va ko‘pincha butunlay nobud bo‘lishiga olib keladi.